Jak vařit slávky?

Slávky patří mezi nejběžnější mušle. Jsou relativně velké, masité a velmi snadno se připravují. A taky se užijí ve spoustě kuchyní a pokrmů. Pokud si koupíme čerstvé, nevyloupané slávky, čekají nás v zásadě tři věci – jejich protřídění, očištění a…
Číst dál...Jak doma uvařit cizrnu

Cizrna je skvělá ingredience, kterou se vyplatí používat. Dá se koupit už uvařená v plechu nebo ve skle, klidně ji ale můžeme koupit sušenou a uvařit doma. Je to velmi jednoduché, jen je třeba vědět, jak na to. Výhody vaření…
Číst dál...Jak správně uvařit těstoviny?

Těstoviny se tradičně pojí s italskou kuchyní, ale hodně se rozšířily i do dalších částí světa. Bez ohledu na to, jaký recept vaříte, vždy potřebujete mít těstoviny tak akorát. Aneb al dente. Taková těstovina krásně vypadá, má ideální vlastnosti z hlediska…
Číst dál...