Obalovaný květák

Domácí smažený květák v trojobale

Obalovaný květák je další ze smažených klasik. Narozdíl od klasického řízku má jeden krok navíc, a to předvaření suroviny. Ta chvilka navíc se ale vyplatí. Smažený květák chutná nejlépe s bramborem nebo kaší a skvěle se k němu hodí poctivá domácí tatarka.

Jako u jiných pokrmů, i tady můžeme volit trojobal dle libosti. V praxi to znamená, že se velmi snadno vyhneme lepkovým surovinám. A nakonec ani smažit ho nemusíme. Květák lze upéct v troubě, skvělý bude i tak, jen jeho kůrčička nebude tak „vypečená“.

Smažený obalovaný květák

Délka aktivního vaření
35 min

Celkový potřebný čas
45 min

Délka aktivního vaření
35 min

Celkový potřebný čas
45 min

Suroviny
  1. květák
  2. vejce
  3. mouka dle výběru
  4. strouhanka či kukuřičné lupínky dle volby
  5. sůl
  6. olej na smažení
  7. Množství surovin přizpůsobíme požadovanému množství.
Postup
  1. Květák naporcujeme/nakrájíme na stejně velké růžičky. Lepší je mít je spíše menší, třeba se držet velikosti zhruba 4 centimetry v průměru.
  2. Růžičky vhodíme do vroucí lehce osolené vody a krátce povaříme. Vaříme jen chvilku, květák musí zůstat pevný, košťály by ale měly být lehce změklé (poznáme vidličkou).
  3. Květák přendáme do cedníku a necháme okapat a trošku vychladnout.
  4. Připravíme si suroviny na trojobal – misku s moukou, misku s rozšlehaným vajíčkem a do třetice poslední se strouhankou. Také si k ruce vezmeme sůl.
  5. Nyní květák posolíme a obalíme klasicky – nejdřív v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  6. Květák smažíme v rozehřátém oleji při vyšší teplotě do zlatova.
  7. Hotové kousky pokládáme na talíř či síto vyložené ubrouskem, aby se odsál přebytečný olej.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Smažený obalovaný květák, jednoduchý recept

[jetpack-related-posts]