Coca de Sant Joan – svatojánská koka
Voňavá nadýchaná koka – coca de Sant Joan – se peče jednou do roka tak, aby byla připravená na Svatojánskou noc. Je typická hlavně pro Katalánsko. Jako jiné druhy pečiva, i svatojánská koka má bezpočet variací. Jedna z těch tradičních…
Číst dál...Tarta de Santiago, voňavá španělská „buchta“ z mandlové mouky
Tarta de Santiago je tradiční španělská buchta nebo koláč upečený z přirozeně bezlepkových surovin. Pojí se neodmyslitelně ke Galicii a hlavně pak městu Santiago de Compostela. Mnohým se do paměti zapsal v souvislosti se známou Svatojakubskou stezkou. K dostání je…
Číst dál...Rychlý tip: jogurt s lesním ovocem a granolou
Červená granola, na kterou jsem dávala tuhle recept, je prostě dokonalou přísadou pro přípravu snídaní a svačin. Tentokrát jsem ji použila do jogurtové skleničky. A věřím, že ta nenechá chladným nikoho. Mísí se v ní chuť lesního ovoce a jemné…
Číst dál...Čokoládové mléko ochucené a ovoněné pomerančem
Teplé kakao nebo čokoládové mléko v chladných měsících zahřeje nejen tělo. Vsadím se ale, že takové, na které vám dneska přináším recept, jste ještě nepili. Je totiž mnohem voňavější a chutnější a pro naše tělo přínosnější. Je totiž vylepšené pár…
Číst dál...Jogurtová sklenička s granolovým čepečkem
Tento typ servírování jogurtu je boží. Vypadá velmi efektně, přitom na přípravu je velmi jednoduchý. Tentokrát jsem se rozhodla pro koukavou červenou-bílou kombinaci. Na dně je chia pudding s lesními plody, pak vrstva řeckého jogurtu a vršek tvoří červená granola….
Číst dál...Červená granola (přírodně barvená)
Červená granola vypadá výborně a mnohé překvapí, jak snadno si ji můžeme připravit doma. Celé kouzlo spočívá v použití jedné malé červené řepy. Každý má rád granolu jinak, já osobně ji velmi málo sladím a také oleje používám málo. Je…
Číst dál...Růžové palačinky – rychle, jednoduše a bez umělých barviv
Velmi efektní sytě růžové palačinky jsou ideálním dezertem nejen do valentýnského menu. Jejich příprava je ohromně jednoduchá a výsledná barva skoro k neuvěření. Tyto palačinky jsou skvělé ve společnosti ovoce, které jim na zářivosti ještě přidá. Třešničkou na dortu je…
Číst dál...Chia pudding s jogurtem s kapkou pomeranče a citronu
Naprosto jednoduchá variace na chia pudding. Skvělá hlavně pro milovníky bílého jogurtu. Ten je vylepšený pomerančovým a citronovým esenciálním olejem a taky medem. Pro lepší start do nového dne! Pokud však máte raději výrazněji ochucený jogurt, přidejte si do něj…
Číst dál...Kakaové linecké s dvojí mátovou čokoládou
Další recept, který využívá obyčejného kakaového lineckého těsta a za pomoci několika ingrediencí z něj vytvoří lahodné cukroví. Tentokrát využijeme dvou druhů čokolády pro efekt. Až přidaná mátová esence ale zajistí ten „wow“ efekt. Recept Suroviny (na zhruba 3 plechy):…
Číst dál...Čokoládovo-pomerančové dortíčky
Čokoláda a pomeranč, to je dvojka! Přiznám se, pro mě rozhodně ne jen vánoční, ale celoroční. Tyhle malé dortíčky jsou ve své podstatě velmi jednoduché a využívají právě dokonalé kombinace čokolády a pomeranče. Základem může být jakákoliv pevnější sušenka z…
Číst dál...