• hlavní str.
  • recepty
  • ESHOP
  • ingredience
  • jak na to
  • o webu

Archivy

Galicijská empanada s tuňákem

Autentický recept na španělskou empanadu s tuňákem

Velká kapsa, která uvnitř ukrývá bohatou porci voňavé náplně ze zeleniny a tuňáka, to je přesně galicijská empanada s tuňákem. A tak vypadá jedna z nejpopulárnějších verzí tohoto pečiva a u nás doma si ji vždycky s velkou chutí dáme….

Číst dál...
06/01/202106/01/2021 Recepty španělská kuchyně

Katalánské mandlové carquinyolis

Recept na katalánské sušenky s mandlemi carquinyolis

Carquinyolis (čteme karkiňolis) jsou tradiční katalánské sušenky, které zaujmou na první pohled množstvím celých mandlí. A taky nápadně připomínají v našich končinách známější italské cantuccini. Příprava je skutečně jednoduchá a kromě mandlí budeme potřebovat jen pár běžných surovin. Těsto se…

Číst dál...
21/12/202021/12/2020 Dárkotipy, Recepty katalánská kuchyně, španělská kuchyně

Dvojitě pomerančové čokoládové lanýže

Domácí čokoládové lanýže s pomerančovou kůrou a esenciálním olejem

Čokoláda a pomeranč, to je osvědčené sladké kombo, které potěší nejen na Vánoce. V našem případě si přidáme ještě pár kapek esenciálního oleje, který dodá čokoládě plnější chuť a vůni a výborně doplní pomerančovou kůru. Tenhle recept užijeme i kdykoliv…

Číst dál...
04/12/202006/12/2020 Recepty čokoláda, jedlé dárky, pomerančová esence, vaření s esenciálními oleji

Salsa romesco, katalánská zeleninová salsa

Katalánská salsa romesco ze zeleniny

Salsa romesco patří k nejznámějším katalánským salsám. U nás doma ji milujeme. Ještě si pamatuju moje první setkání s ní. Zeptala jsem se, z čeho je. Řekli mi, že z mandlí. Mandle (a většinou taky lískové oříšky) jsou její nedílnou…

Číst dál...
10/11/202010/11/2020 Ostatní články katalánská kuchyně, španělská kuchyně

Ensaladilla rusa – španělský bramborový salát

Originální recept na španělský bramborový salát

Na gastronomii mě ohromně baví, jak v různých koutech světa nacházíme podobná jídla lišící se ve zdánlivých detailech, které ale dělají divy. Třeba bramborový salát by člověk rozhodně nehledal na jihu Evropy, že? Přitom v takovém Španělsku ho běžně servírují…

Číst dál...
03/11/202003/11/2020 Recepty španělská kuchyně

Cizrnový salát s fetou

Jednoduchý recept na cizrnový salát s fetou

Kterou z luštěnin máte nejraději? U mě asi vede cizrna. Ale z nějakého nepochopitelného důvodu k premiéře cizrnového salátu došlo až teď. Kdysi jsem četla knihu o nejlepších potravinách, které by neměly chybět v našem jídelníčku. Cizrna byla mezi nimi….

Číst dál...
30/09/202006/10/2020 Recepty citronový esenciální olej, vaření s esenciálními oleji

Salsa rosa – španělská růžová salsa

Salsa rosa - španělská růžová omáčka s kapkou pomeranče

Španělská gastronomie počítá s celou řadou studených sals – omáček – a právě salsa rosa patří mezi ty nejznámější. Koupíme ji v každém supermarketu, ale není nad domácí výrobu – ta navíc zabere jen pár minut a stačí nám zcela…

Číst dál...
17/09/202006/10/2020 Recepty pomerančová esence, vaření s esenciálními oleji

Voňavá hrušková povidla

Voňavá domácí hrušková povidla připravovaná v troubě

Už máte doma pár lahviček vlastních hruškových povidel? A pěkně voňavých? Připravit domácí povidla z hrušek je fakt jednoduché a v zimě si lahvičku této sladké dobroty skutečně vychutnáme. A třeba ji ocení i někdo další – můžou být skvělým…

Číst dál...
07/09/202006/10/2020 Sezónní vaření, Vyrábíme potraviny citronový esenciální olej, vaření s esenciálními oleji

Osvěžující voda s okurkou a kapkou máty

Jednoduchá osvěžující voda s okurkou a mátou s hydrolátem

Asi nikomu neunikla popularita osvěžující okurkové vody. Já si ji teda zase udělala tak trochu po svém a můj extra jednoduchý recept sdílím s vámi. Je ideální pro horké letní dny a protože neobsahuje cukry ani kyseliny, můžeme si ji…

Číst dál...
25/08/202025/08/2020 Ostatní články

Broskvový chia džem s limetkou (a minimem cukru)

Zdravý broskvový džem s chia a limetkou

Můj první letošní džem. Skoro bez práce, skoro bez cukru. A se dvěma super ingrediencemi. Postup je úplně jednoduchý a pro krásný výsledek doporučuju vybrat broskve se žlutou nebo oranžovou dužinou. U bílomasých hrozí, že bude konečná barva oku ne…

Číst dál...
11/08/202011/08/2020 Recepty broskve, limetka, sladké, vaření s esenciálními oleji

Navigace pro příspěvky

Starší příspěvky

V našich receptech používáme přírodní esenciální oleje vhodné do jídla. Dodají našim receptům chuť a vůni.

Ta nejlepší strouhaná buchta provoněná terpenickým citronovým esenciálním olejem

sekce

  • Dárkotipy
  • Ingredience
  • Jak na to
  • Ostatní články
  • Pomocníci v kuchyni
  • Recepty
  • Sezónní vaření
  • Tipy
  • Vaření s papiňákem
  • Vyrábíme potraviny

náš voňavý e-shop


Chuť a vůni dávají našim receptům esenciální oleje značky Terpenic


Ebook Španělské tapas doma | vůně Španělska


kategorie

  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Přílohy
  • Saláty
  • Snídaně, svačiny a dezerty
  • Nápoje
  • Další recepty

moje další projekty...

Aromarecepty.cz
mytastecz.com

Podoba s foodnotes.cz není čistě náhodná - foodnotes to nabral voňavým směrem, a tak byl čas na změny :).
Prosím, ctěte autorství. Veškeré texty a fotografie jsou vlastnictvím majitelky webu, pokud není uvedeno výslovně jinak.

kontakt: pavla@dify.cz / provozuje Imperi Digital s.r.o. / Ochrana osob. údajů a využívání cookies
© 2015 -