Hrášková polévka

Jednoduchá domácí hrášková polévka (recept)

Hrášková polévka je ohromně jednoduchá, rychlá a chutná skvěle. Je naprosto nenáročná na suroviny. Sečteno a podtrženo, hrášková polévka je dobrou volbou, pokud jste před nákupem, máte málo času i fantazie.
Tato verze hráškové polévky je velmi jednoduchá a podle potřeby ji lze velmi snadno obměňovat. Klasickou smetanu skvěle nahradí třeba nějaká rostlinná alternativa, koření a bylinky dodají další vrstvu chuti i kopu pro tělo prospěšných látek.

Zelená hrášková polévka

Porce: 2
Celkový potřebný čas
15 min

Celkový potřebný čas
15 min

Suroviny
  1. 250 g mraženého hrášku
  2. 1 malá cibule
  3. 1 stroužek česneku
  4. 200 ml smetany (tučnost dle vlastní volby)
  5. 200 ml vody
  6. sůl a pepř
  7. volitelné: mleté chilli/kajenský pepř
Postup
  1. Na trošce oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek.
  2. Jakmile chytí pěknou nazlátlou barvu, přidáme hrášek a vodu/vývar (ideálně předem ohřáté). Necháme několik minut povařit, aby hrášek změkl a prohřál se.
  3. Ochutíme solí, pepřem a případně mletým kajenským pepřem nebo chilli.
  4. V tomto okamžiku ideálně umixujeme do hladka.
  5. Do směsi přidáme smetanu a dobře promícháme. Můžeme vmíchat také trochu celých kuliček hrášku.
  6. Nakonec ochutnáme a případně dochutíme.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Hráškovou polévku skvěle doplňují čerstvě připravené krutony. Recept na ně naleznete zde.

Domácí krémová hrášková polévka - jednoduchý receptDomácí krémová hrášková polévka - jednoduchý recept

[jetpack-related-posts]