Hrášková polévka je ohromně jednoduchá, rychlá a chutná skvěle. Je naprosto nenáročná na suroviny. Sečteno a podtrženo, hrášková polévka je dobrou volbou, pokud jste před nákupem, máte málo času i fantazie.
Tato verze hráškové polévky je velmi jednoduchá a podle potřeby ji lze velmi snadno obměňovat. Klasickou smetanu skvěle nahradí třeba nějaká rostlinná alternativa, koření a bylinky dodají další vrstvu chuti i kopu pro tělo prospěšných látek.
Zelená hrášková polévka
2015-10-17 12:10:23
Porce: 2
Celkový potřebný čas
15 min
Suroviny
- 250 g mraženého hrášku
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 ml smetany (tučnost dle vlastní volby)
- 200 ml vody
- sůl a pepř
- volitelné: mleté chilli/kajenský pepř
Postup
- Na trošce oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek.
- Jakmile chytí pěknou nazlátlou barvu, přidáme hrášek a vodu/vývar (ideálně předem ohřáté). Necháme několik minut povařit, aby hrášek změkl a prohřál se.
- Ochutíme solí, pepřem a případně mletým kajenským pepřem nebo chilli.
- V tomto okamžiku ideálně umixujeme do hladka.
- Do směsi přidáme smetanu a dobře promícháme. Můžeme vmíchat také trochu celých kuliček hrášku.
- Nakonec ochutnáme a případně dochutíme.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/
Hráškovou polévku skvěle doplňují čerstvě připravené krutony. Recept na ně naleznete zde.