Jednou z nejklasičtějších příloh je dobrá bramborová kaše. Hodí se ke spoustě pokrmů a její příprava je snadná a rychlá. Její základní verzi snadno vylepšíme dalšími běžnými surovinami, dle chuti.
Bramborová kaše
2015-07-25 00:06:34
Porce: 2
Celkový potřebný čas
35 min
Suroviny
- 500 g brambor
- 150 ml mléka, přibližně
- sůl
- volitelné: máslo, smetana
Postup
- Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí, klidně mohou být i mírně rozvařené.
- Brambory zcedíme a ponecháme v hrnci nebo přemístíme do mísy. K teplým bramborům přidáme mléko. Pokud máme už studené brambory, mléko nejdříve mírně ohřejeme, alespoň aby bylo vlažné. Až poté ho přilijeme k bramborům. Osolíme.
- Nyní šťouchadlem brambory začneme rozmělňovat a zároveň do nich zapracovávat mléko. Použít můžeme i ruční mixér, v nouzi vidličku. Výsledkem by měla být hladká kaše bez viditelných kusů brambor. Dle potřeby přidáme mléko tak, aby vznikla pro nás příjemná konzistence.
- Nakonec můžeme vmíchat ještě kousek másla nebo trošku smetany pro zjemnění.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/
Bramborová kaše si přímo říká o vymýšlení různých variací. Můžeme tak přidat bylinky, koření, osmahnutou cibulku nebo třeba slaninu.