Domácí krutony jsou velmi snadné na přípravu a hodí se k doplnění polévek či salátů. Pokrmu dodají na sytosti a pro tělo budou znamenat energii v podobě sacharidů. K jejich přípravě můžeme použít jakýkoliv druh pečiva, skvělě se tak hodí různé celozrnné druhy a samozřejmě použít můžeme i pečivo bezlepkové.
Domácí krutony
2015-10-17 12:12:44
Celkový potřebný čas
10 min
Suroviny
- pečivo dle vlastní volby
- olej, ideálně olivový
- volitelné: sůl, libovolné koření, bylinky
Postup
- Pečivo nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme kostičky pečiva.
- Průběžně mícháme a tím zajistíme, že se rovnoměrně opečou ze všech stran.
- Podle chuti osolíme, případně okořeníme.
Další informace a tipy
- Můžeme použít i máslo.
- Ke kostičkám pečiva můžeme přidat čerstvé nasekané bylinky.
- Krutony můžeme dle chuti pokapat olivovým olejem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/