Játra na cibulce patří, dle mého, ke klasikám, které připravíme snadno a levně. Možná nepřijdou k chuti každý týden, ale jednou za čas si na nich, aspoň teda já, skutečně moc pochutnám.
K játrům si dávám zásadně rýži, kterou díky Instant Potu mám taky uvařenou rychle a bezbolestně. Ale hodí se k nim i různé úpravy brambor.
![](https://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2018/08/jednoduchy-recept-jatra-na-cibulce-mini.jpg)
Játra na cibulce (s mletou paprikou)
2018-08-21 12:30:17
Porce: 4
Celkový potřebný čas
30 min
Suroviny
- 500 g jater (drůbežích, vepřových nebo hovězích)
- 1 středně velká cibule, nadrobno pokrájená
- 500-600 ml vývaru/vody, ideálně ohřáté
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2-3 lžíce mouky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl & pepř
Postup
- Játra omyjeme a odstraníme blanky. Já je neodstraňuju kompletně, zaměřím se jen na ty tužší. Nakrájíme játra na nudličky.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo/olej a osmahneme na něm cibulku, do zlatova až lehce do hněda.
- Přidáme játra a za průběžného míchání necháme kousky zatáhnout ze všech stran.
- Přisypeme mouku. Pokud chceme méně omáčky, dáme jen 2 lžíce. Průběžně chviličku mícháme, aby se mouka osmahla.
- Přidáme papriku a asi 20 vteřin mícháme a vlijeme vývar/vodu, asi 400 ml pro začátek.
- Necháme dusit zhruba 15 minut nebo do doby, kdy budou játra měkká a uvnitř uvařená.
- Průběžně ještě korigujeme hustotu přidáním potřebného množství tekutiny.
- Nakonec osolíme a opepříme.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/