Krupicová kaše, jídlo dětství mnoha z nás. Není ale důvod na ni zapomínat, naopak. Krupicová kaše je tak jednoduchá na přípravu a tak málo času nám zabere, že někdy přijde víc než vhod. Jen musíme počítat s hodinkou na přednamočení krupice. Bez toho to jde taky, ale namočená krupice povede k ještě lepšímu výsledku.
Někdo vaří z krupice, někdo z krupičky, někdo dává jen mléko, někdo část mléka a část vody. Mně osobně chutná jen z hrubé krupice a z mléka.
Pro mě je krupicová kaše také o skvělé kombinaci rozpuštěného másla, kakaa a domácího vanilkového cukru (tohohle). Klidně ale kaši posypejte, čím máte rádi. Dalším adeptem v řadě je skořicový cukr.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/02/krupicova-kase-mini.jpg)
Krupicová kaše
2016-02-15 20:17:16
Porce: 1
Prostoje
1 h
Délka aktivního vaření
7 min
Celkový potřebný čas
1 h 7 min
Suroviny
- 250 ml mléka
- 2 lžíce krupice nebo krupičky
- špetka soli
- dle chuti: máslo, cukr, kakaový prášek, skořicový cukr
Postup
- Krupici/krupičku nasypeme do hrnce, přidáme špetku soli a zalijeme mlékem. Necháme 1 hodinu stát.
- Po uplynutí doby směs přivedeme k varu. Jakmile začne lehce probublávat, stáhneme plamen a vaříme 5 minut za stálého míchání.
- Po 5 minutách přelijeme do talířů/misek a necháme na povrchu rozpustit máslo, posypeme kakaem a cukrem nebo jinými ingrediencemi našeho výběru.
Další informace a tipy
- Klasicky se na kaši rozpouští máslo. Skvěle ale chutná také třeba kokosový olej.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/