Okurkový salát

Domácí okurkový salátt

Okurkový salát je jednoduchý, rychlý a velmi nenáročný na suroviny. Klasicky se podával ke spoustě pokrmů a rozhodně stojí za to tento zvyk občas vrátit do hry.

Okurkový salát

Porce: 2
Celkový potřebný čas
5 min

Celkový potřebný čas
5 min

Suroviny
  1. asi 350 g okurky
  2. asi 120 ml (něco přes půl) skleničky vody
  3. 1,5 lžičky cukru
  4. 1,5 lžičky octu (klasického, jablečného,..)
  5. 1 lžička soli
  6. pepř dle chuti
Postup
  1. Okurku omyjeme a pokud je třeba, oloupeme. Odkrojíme ji asi centimetr na každém konci. Jsou tužší a u některých druhů mohou být nahořklé. Okurku nastrouháme.
  2. Do dostatečně velké misky dáme nastrouhanou okurku, přidáme vodu a odměříme cukr, sůl a ocet a rovněž dáme do misky. Dobře promícháme, ochutnáme a dle přidáme dle potřeby přisladíme, přisolíme nebo přidáme víc octu. Nakonec dle chuti opepříme.
  3. Poprvé je nejlepší přidávat cukr, sůl a ocet po trošičkách, jelikože chutě každého se liší. Pokud to s nějakou složkou přeženeme, můžeme přidat více vody k naředění, poté chuť vyvážíme dle potřeb.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Okurkový salát se skvěle hodí k pokrmům s bramborovou kaší. A samozřejmě s poctivou domácí (recept tady)

Klasický recept na okurkový salát

[jetpack-related-posts]