Co vymyslet s hromadou paprik? Třeba peperonatu. Jednoduchý italský pokrm z paprik a rajčat skvěle poslouží jako zeleninová příloha a odlehčení menu.
Sáhnout můžeme po naší oblíbené barvě paprik, nicméně efektní je určitě jejich kombinace. Já zvolila červené a žluté, zelené jsem nechala stranou, protože nejsou tak sladké. Skvělé by byly taky takové ty duhové.
Nejjednodušší verze počítá jen se základní zeleninou a česnekem, solí a pepřem na dochucení. Někdo ji ještě lehce doslazuje, jiný přidává vinný ocet nebo balzamiko. Rozhodně taky nic nezkazíme, pokud nakonec přihodíme čerstvou bazalku nebo olivy, zelené či tmavé.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2018/03/italska-peperonata-recept-mini.jpg)
Peperonata
2018-03-19 18:31:55
Porce: 2
Celkový potřebný čas
40 min
Suroviny
- 400 g paprik (3 menší kusy), nakrájených na proužky
- 1 plechovka loupaných rajčat, i se šťávou, pokrájených
- ½ středně velké cibule, nakrájené na slabší proužky
- 3 stroužky česneku, najemno pokrájeného
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl & pepř
Postup
- Na pánvičce rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli do sklovata.
- Přidáme česnek a za stálého míchání lehce osmahneme.
- Přidáme pokrájenou papriku a trošku osolíme. Za průběžného míchání papriku na slabším ohni osmahneme, aby nám prakticky změkla.
- Vmícháme rajčata i se šťávou a na slabším ohni a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/