Z brambor se dá vykouzlit celá řada příloh. Tentokrát to jsou „rozpláclé“ nebo „rozmáčklé“ brambory, které budou skvělým doprovodem i k těm nejjednodušším pokrmům. Můžeme je udělat úplně jednoduše nebo si s nimi vyhrát a přidat bylinky, koření, dobrý olej…
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/05/rozplacnute-brambory-mini.jpg)
Rozmáčklé brambory
2016-05-25 19:49:19
Suroviny
- brambory, nejlépe menší, neloupané
Postup
- Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí. Vaříme je do momentu, kdy budou skoro měkké.
- Brambory zcedíme, v cedníku z nich oklepeme vodu a vyskládáme je na plech nebo do formy s dostatečným rozestupem.
- Každou bramboru opatrně rozplácneme spodní stranou misky nebo talíře, ideálně průhledného.
- Osolíme a případně zakápneme olejem dle chuti.
- Dáme péct na 200 stupňů, ideálně s nastavením na horký vzduch.
- Jakmile se udělá zlatavá kůrčička, můžeme vyndávat.
Další informace a tipy
- Brambory můžeme vylepšit při servírování bylinkami, dobrým olejem nebo třeba bylinkovým máslem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/