Špenát je skvělá příloha, se kterou vylepšíme a odlehčíme spoustu pokrmů. Můžeme ho mít mražený přichystaný kdykoliv doma. Jeho příprava je pak otázkou asi 20 minut a celá práce spočívá v nakrájení cibule a několikerém promíchání surovin na pánvi.
Na tento recept se nejlépe hodí mražený listový špenát, který necháme s dostatečným předstihem rozmrznout. Čerstvý listový má mnohem větší objem a práce s ním je méně pohodlná.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/01/recept-spenat-se-smetanou-mini.jpg)
Špenát na cibulce
2016-01-27 21:08:28
Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min
Suroviny
- 400 g mraženého listového špenátu
- 1 menší cibule, nadrobno pokrájená
- 1 lžíce oleje
- 2-3 stroužky česneku, prolisované/velmi jemně nasekané
- 100 ml smetany na šlehání
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, za průběžného míchání.
- K cibulce přidáme špenát. Ideálně již rozmražený, ze kterého nám odkapala přebytečná tekutina. Pokud použijete ještě zmrazený, je třeba nechat ho nejdřív v pánvi rozmrazit a poté vypařit uvolněnou vodu. U čerstvého špenátu ze začátku mícháme, aby se listy dostaly do styku s pánví a rychleji zavadly. Trošku osolíme.
- Jakmile je špenát měkký, přidáme česnek a smetanu a promícháme.
- Necháme lehce zredukovat smetanu a nakonec dochutíme solí a pepřem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/