Bramborový salát s tuňákem je vynikající alternativou ke klasickému bramborovému salátu. Je lehčí a klidně může posloužit jako kompletní chod.
Podobný salát byl jednou z prvních věcí, které jsem vůbec připravovala. Za ty roky jsem ale původní recept zcela změnila. V originále totiž bylo mnohem více ingrediencí a já zjistila, že je v salátu nepotřebuju. Každý má ale možnost si do salátu přidat spoustu skvělých surovin a třeba si ho pokaždé připravit trošku jinak.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/05/bramborovy-salat-s-tunakem-mini.jpg)
Bramborový salát s tuňákem
2016-05-19 20:04:33
Suroviny
- 800 g uvařených brambor
- 100-150 g mraženého hrášku, který rozmrazíme (např. zalitím vařící vodou)
- 1 plechovky tuňáka naší volby (nebo 2 :))
- 2 lžíce kvalitního oleje, třeba olivového
- 2 lžičky horčice
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- sůl a pepř
- *
- volitelně: nadrobno pokrájená cibulka, na kostičky pokrájené rajče, kousky vařené brokolice, pokrájené vejce
Postup
- Brambory uvaříme tak, jak jsme zvyklí. (já vařím nejraději ve slupce a pak je oloupu)
- Uvařené, oloupané a aspoň zčásti vychladnuté brambory nakrájíme na kousky.
- V mističce smícháme olej, hořčici, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Směs vmícháme do brambor.
- K bramborám dále přidáme tuňáka a hrášek a případně další ingredience. Zlehka promícháme. Dochutíme dle potřeby.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/