Špenát a brambory, to jsou dvě dobré suroviny. Co je tedy spojit? Geniální nápad!
Tyhle brambory skvěle poslouží jako zajímavá příloha. Špenát jim dodá prospěšné látky, naředí škroby a celkově je odlehčí. A navíc to celé dobře vypadá! (popravdě, ty obyč brambory jsou někdy docela už nuda).
I tady je prostor pro spoustu vylepšení, můžeme přidat slaninku, bylinky, strouhaný sýr… a samozřejmě pepře, kolik uznáme za vhodné :).
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/08/spenatove-brambory-mini.jpg)
Špenátové brambory
2016-08-05 20:23:17
Celkový potřebný čas
30 min
Suroviny
- brambory
- listový špenát, nejlépe čerstvý, pokrájený na větší kousky
- cibule, nakrájená na drobno
- olivový olej, sádlo nebo co máme rádi
- sůl a pepř
- *
- množství podle chuti, klidně můžeme udělat půl na půl brambory a špenát
Postup
- Uvaříme brambory, jak jsme zvyklí. Vaříme je do stádia, kdy budou spíš hodně měkké.
- Na pánvi rozehřejeme olej (tuk) a za stálého míchání na něm osmahneme cibulku (do sklovata nebo do zlatova, podle našich preferencí).
- K cibulce přidáme špenát. (Pokud máte mražený listový, rozmrazte jej a nechte z něj vykapat vodu). Špenát necháme zavadnout, pokud máme možnost přiklopit poklicí, přiklopíme.
- K zavadlému špenátu přidáme lehce rozžďuchané brambory a promícháme
- Osolíme, opepříme a podáváme.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/