Lečo

Recept na nejlepší lečo

Lečo je jednoduchá zeleninová klasika, na které si já sama vždycky moc pochutnám. Ale ne vždycky tomu bylo tak. Ono je totiž lečo a lečo. Nechceme si naservírovat beztvarou hmotu mdlé barvy. Chceme skvělý, zářivě barevný zeleninový pokrm svěží chuti a pěkně šťavnatý.

Připravit dobré lečo je dost jednoduché, jen je potřeba znát pár fíglů. Důležité je, aby zelenina byla jen měkká, ne rozvařená a v žádném případě blátivá. Výborně si rozumí s máslem. Jeho přidáním navíc získáme menší množství výborné zeleninové šťávy. Pokud se nám ji podaří posbírat, můžeme jí při servírování přelít lečo i brambory. A nakonec, vajíčko nesmíme vysušit.
 
Recept na lečo by měl být zase orientační, můžeme do něj totiž nakrájet, co máme doma.

Lečo

Porce: 2
Celkový potřebný čas
25 min

Celkový potřebný čas
25 min

Suroviny
  1. 1 středně velká paprika naší volby (skvělá je červená), nakrájená na menší kousky
  2. 3 menší rajčata, nakrájená na menší kousky
  3. 1 malá cibule, pokrájená (klidně i na trošku větší kousky)
  4. 4 vajíčka
  5. olivový olej a/nebo máslo
  6. sůl & pepř
Postup
  1. V pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Vhodíme do něj cibulku a za průběžného míchání cibulku osmahneme do sklovata.
  2. K cibuli přidáme papriku a průběžně mícháme.
  3. Nakonec po chvilce přidáme i rajčata. Osolíme a promícháme.
  4. Necháme dusit na slabším ohni (nejlépe pod pokličkou) a občas promícháme.
  5. Nyní můžeme vmíchat tak lžíci másla. Pokud se nám vytvoří z másla a zeleniny tekutina, lžící ji odebereme a dáme do hrníčku.
  6. Když je zelenina změklá, přidáme vajíčka a dobře promícháme.
  7. Necháme další chvilku na sporáku, aby se vajíčka zpevnila. Jak moc, to záleží na naší chuti. Občas promícháme.
  8. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Jednoduchý recept na to nejlepší lečo

[jetpack-related-posts]