Curry najdeme v bezpočtu variant. Já pro začátek hledala nějaké jednoduché z dostupných surovin. Taky jsem chtěla takový recept, který mě nebude nutit vyrazit na nákup mnoha druhů koření.
Toto curry je z kuřecího masa, je velmi jednoduché na přípravu a jedinou exotikou v něm je kořenící směs garam masala. Ta v sobě spojuje spoustu chutí a vůní a taky trošku pikantnosti – jídla díky ní budou středně pálivá, tedy v závislosti na množství, ve kterém ji použijeme.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2017/04/jednoduche-kureci-kari-recept-mini.jpg)
Jednoduché kuřecí curry
2017-04-03 20:48:40
Porce: 2
Celkový potřebný čas
40 min
Suroviny
- 2 menší kuřecí prsa, nakrájená na kousky o tloušťce asi 1,5 cm
- plechovka celých loupaných rajčat (kolem 400 g)
- 1 menší cibule, najemno nakrájená
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru – o velikosti asi půlky vlašského ořechu, oloupaný
- 2-3 lžičky směsi koření garam masala
- 2 lžíce oleje
- 2 vrchovaté lžíce mouky a 2 lžíce studené vody
- sůl a pepř
- čerstvé listy koriandru, nasekané
Postup
- Umixujeme rajčata i se šťávou s jogurtem, česnekem a zázvorem.
- Rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibulku do sklovata.
- K cibulce přisypeme koření garam masala a dobře mícháme po dobu jedné minuty.
- Do hrnce přidáme maso a rajčatovou směs, promícháme.
- Mezitím si umícháme kašičku z mouky a vody, kterou následně vmícháme do směsi.
- Osolíme, lehce opepříme a necháme vařit.
- Mezitím si připravíme přílohu, třeba rýži.
- Po uplynutí asi 25 minut ochutnáme a dochutíme dle potřeby.
- Podáváme posypané nasekaným koriandrem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/