Jablečná granola provoněná skořicí

Recept na zdravou domácí jablečnou granolu se skořicí

Dlouho jsem se tak trochu granole bránila. Většinu granol totiž spojovalo jedno. Sladidlo. A to doslova a do písmene. A to prostě nebyla moje cesta. Možná to máte taky tak…

Tahle domácí jablečná granola počítá jen s trošičkou cukru a oleje. Ale může být i úplně bez. Nejradši až na stole, než do misky zabořím lžíci, přidám maličko medu a dobrého raw oleje.

Suroviny:

(na 1 plech)

  • 2 středně velká jablka (asi 300 g po očištění)
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 80 g mandlí, které nahrubo namixujeme
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce nerafinovaného cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžičky skořice (nebo víc)
  • špetka soli
  • 3 lžíce loupaného konopného semínka

Postup:

Očištěná jablka rozmixujeme společně s citronovou šťávou na pyré.

V misce ho smícháme s vločkami, mandlemi, olejem a cukrem, přidáme skořici a sůl.

Směs dobře promícháme a dáme rozhrnutou péct na plech do trouby předehřáté na 130 stupňů, program horký vzduch. Pokud ho nemáte, tak si to nastavte na 150 stupňů na pečení shora i zespoda.

Průběžně směs promícháváme a hlídáme. Měla by se vysušit a zezlátnout.

Po asi 45 minutách bude hotová – vyndáme ji a necháme vychladnout.

Do směsi vmícháme konopné semínko a případně přidáme podle chuti ještě skořici.

Uložíme do uzavíratelné nádoby a chráníme před vlhkostí.

Tenhle recept parádně poslouží jako základ pro různé křupavé granolové variace podle toho, co máme doma a co máme rádi. Nabízí se různé koření, oříšky a semínka, sušené ovoce…

Granolu taky můžete nasypat do pěkné sklenice, připevnit mašli a cedulku s přáníčkem a darovat někomu, na kom vám záleží.

Recept byl připraven ve spolupráci s Fresh Festivalem. Děkuju, že můžu být součástí tak skvělého projektu, který dává dohromady milovníky dobrého a kvalitního jídla.

Recept na zdravou domácí jablečnou granolu se skořicí - s minimálním množstvím cukru a oleje
[jetpack-related-posts]