Ředkvičky. Ty se u mě v lednici poslední dobou objevují často. A tak jsem si řekla, že je začnu krájet i jinam než do zeleninového salátu…
Miluju brambory a mám ohromnou radost z jednoduchých dobrých receptů. Takže i z tohohle. Jsem si jistá, že se u mě zabydlí. Vlastně už teď myslím na to, kdy si ho zas udělám.
Recept
Ingredience na 4 porce:
- 1600 g brambor
- 100 g (nebo dle chuti) ředkviček, pokrájených
na dresink:
- 3 vrchovaté lžíce jogurtu, ideálně řeckého
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička hořčice, třeba s celými hořčičnými zrnky
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
na posypání:
- čerstvá sekaná pažitka
Postup:
- Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí (ve slupce nebo oloupané). Já vařím v papiňáku.
- Necháme je vychladnout a nakrájíme na kousky.
- Přidáme pokrájené ředkvičky.
- Smícháme suroviny na dresink a přidáme k bramborům a ředkvičkám, vše dobře promícháme. Případně dochutíme.
- Nakonec posypeme pažitkou.
A pokud máte rádi v salátu více dresinku, zvyšte množství surovin a připravte si množství vám libé :). A pokud milujete citronové aroma, přidejte dvě kapky citronového esenciálního oleje vhodného do jídla.