Hlívu doma milujeme, ale z nějakého záhadného důvodu se ještě nedostalo na polévku z ní. Tohle jsme konečně napravily a připravily z ní falešnou dršťkovou. A jaká byla? Naprosto perfektní.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2018/01/domaci-hlivova-polevka-recept.jpg)
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
2018-01-14 14:48:44
Porce: 2
Celkový potřebný čas
25 min
Suroviny
- 200 g hlívy ústřičné, pokrájená na menší kousky
- 1 menší cibule, pokrájená na jemno
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce mouky
- 1 lžička mleté papriky nebo španělské uzené papriky (pimentonu)
- 500 ml tekutiny – vývaru, případně vody
- 1 lžička majoránky
- česnek podle chuti
- sůl
Postup
- Rozehřejeme si v kastrůlku tuk a na něm osmahneme cibulku do sklovata.
- Sklovatou cibulku zasypeme moukou a za průběžného míchání ji zasmahneme.
- Přidáme hlívu a za průběžného míchání ji rovněž osmahneme. Ztratí u toho část vody a trošku zmenší objem.
- Přisypeme papriku, několikrát rychle promícháme.
- Přidáme tekutinu, ideálně ohřátou, a lehce osolíme.
- Necháme vařit zhruba 15 minut na mírnějším ohni.
- Nakonec vmícháme majoránku, prolisovaný česnek a dosolíme, případně upravíme hustotu přidáním další trošky vody.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/