Hlívu ústřičnou doma připravujeme celkem často už spoustu let. Stále se ale držíme spíše jednoduchých receptů, díky kterým si hlívu skutečně vychutnáme. Tenhle je jedním z nich. Hlíva vynikne v celé své kráse (spíše tedy chuti) a doplní ji pouze kmín, jakožto osvědčená společnost snad všech hub.
Takto upravenou hlívu můžeme servírovat společně s masem, různě upravenou zeleninou nebo třeba i jen bramborem. Výborně se ale hodí jako součást grilovacího menu nebo zdravého občerstvení.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2017/05/hliva-ustricna-na-kmine-mini.jpg)
Hlíva ústřičná na kmíně
2017-05-08 16:06:17
Celkový potřebný čas
13 min
Suroviny
- hlíva ústřičná, zhruba 80-100 g na porci
- troška másla
- sůl
- drcený kmín
Postup
- Připravíme si hlívu. Očistíme ji, pokud je třeba. Případně z ní připravíme menší kusy, ideálně co nejplošší.
- Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme do něj hlívu.
- Osolíme, okmínujeme a opékáme z obou stran.
- Jakmile je hlíva zcela měkká, můžeme podávat.
Další informace a tipy
- Můžeme posypat čerstvými bylinkami, třeba posekanou hladkolistou petrželkou.
- Skvěle si rozumí i s česnekem. Ten přidáme jemně posekaný do pánve k hlívě, dáváme ale pozor na to, aby se nespálil. Proto je skoro lepší přidat ho až v poslední fázi vaření.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/