Čas podzimu a zimy je obdobím sladkých brambor – batátů. Zpracovávají se všelijak, v mnoha případech se ale začíná jejich upečením. Pak se dají servírovat jako příloha nebo se z nich dá připravit spousta sladkých i slaných věcí, ať už by se jednalo o vafle, chlebíčky, muffiny, nákypy…
Postupů na upečení batátů je spousta. Já si vybrala nejdřív pečení v alobalu a pak dopékání bez něj.
Někdo batáty loupe, někdo slupku odrhne… vždy záleží na tom, v jaké kvalitě batáty jsou. Po upečení se dá jinak slupka snadno sloupnout nebo z ní vnitřek můžeme vydlabat.

Pečené batáty
2016-12-12 21:40:39
Suroviny
- čerstvé batáty/sladké brambory
Postup
- Batáty velmi dobře omyjeme a pokud jsou hodně silné, rozkrojíme je.
- Zabalíme je do alobalu. Můžeme pro ně udělat jednu společnou „kapsu“.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 35 minut, po uplynutí doby zkontrolujeme. Necháme dopéct do měkka. Eventuálně můžeme na posledních 5-10 minut nastavit troubu na horký vzduch, vybalit batáty a nechat je opéct tak, aby měly kůrčičku.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/