Lečo je jednoduchá zeleninová klasika, na které si já sama vždycky moc pochutnám. Ale ne vždycky tomu bylo tak. Ono je totiž lečo a lečo. Nechceme si naservírovat beztvarou hmotu mdlé barvy. Chceme skvělý, zářivě barevný zeleninový pokrm svěží chuti a pěkně šťavnatý.
Připravit dobré lečo je dost jednoduché, jen je potřeba znát pár fíglů. Důležité je, aby zelenina byla jen měkká, ne rozvařená a v žádném případě blátivá. Výborně si rozumí s máslem. Jeho přidáním navíc získáme menší množství výborné zeleninové šťávy. Pokud se nám ji podaří posbírat, můžeme jí při servírování přelít lečo i brambory. A nakonec, vajíčko nesmíme vysušit.
Recept na lečo by měl být zase orientační, můžeme do něj totiž nakrájet, co máme doma.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/08/leco-recept-mini.jpg)
Lečo
2016-08-23 18:11:39
Porce: 2
Celkový potřebný čas
25 min
Suroviny
- 1 středně velká paprika naší volby (skvělá je červená), nakrájená na menší kousky
- 3 menší rajčata, nakrájená na menší kousky
- 1 malá cibule, pokrájená (klidně i na trošku větší kousky)
- 4 vajíčka
- olivový olej a/nebo máslo
- sůl & pepř
Postup
- V pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Vhodíme do něj cibulku a za průběžného míchání cibulku osmahneme do sklovata.
- K cibuli přidáme papriku a průběžně mícháme.
- Nakonec po chvilce přidáme i rajčata. Osolíme a promícháme.
- Necháme dusit na slabším ohni (nejlépe pod pokličkou) a občas promícháme.
- Nyní můžeme vmíchat tak lžíci másla. Pokud se nám vytvoří z másla a zeleniny tekutina, lžící ji odebereme a dáme do hrníčku.
- Když je zelenina změklá, přidáme vajíčka a dobře promícháme.
- Necháme další chvilku na sporáku, aby se vajíčka zpevnila. Jak moc, to záleží na naší chuti. Občas promícháme.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/