Před nějakou dobou jsem vám představovala kuchařku Knedlíková revoluce. Právě z ní jsem vybrala tento recept. Zvolila noky z těsta připraveného z brambor s troškou smažené cibulky. Moc se mi líbilo, že se jedná o jednoduchou, ale efektní obměnu skoro klasického receptu na bramborové knedlíky. A taky že jsou jako příloha docela univerzální. Já k nim připravila bílé zelí a pomalenou krkovici. Jednoduché a chuťově výborné.

Bramborové noky se smaženou cibulkou
2017-06-27 08:59:17
Porce: 2
Suroviny
- 450 g brambor
- 200 g mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- bramborový škrob nebo mouka na pomoučení rukou
- mletý pepř
- případně špetka mletého muškátového oříšku (já nedala)
na osmaženou cibulku
- půlka středně velké cibule, nakrájená nadrobno
- lžička sádla/másla/oleje
Postup
- Na rozehřátém tuku osmahneme cibulku do tmavozlaté až světle hnědé barvy.
- Brambory oloupeme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí.
- Troubu rozehřejeme na 130 stupňů a vložíme do ní brambory na 10 minut. Ideálně použijeme program horký vzduch. Brambory tímto ztratí část vlhkosti.
- Brambory propasírujeme nebo je rozmačkáme v míse.
- Přidáme k nim vejce, mouku, cibulku, sůl a pepř a zpracujeme v těsto, které by mělo jen malinko lepit.
- Pomoučenýma rukama tvarujeme z těsta knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody.
- Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinou, přemísťujeme je do cedníku a poté můžeme podávat.
Další informace a tipy
- Pokud smaženou cibulku milujete (a nebo milujete výraznější chutě), nebojte se použít klidně celou cibuli.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/
Kuchařku, podle které jsem vařila, najdete tady.