Bramborové noky se smaženou cibulkou

Jednoduché bramborové knedlíčky se smaženou cibulkou

Před nějakou dobou jsem vám představovala kuchařku Knedlíková revoluce. Právě z ní jsem vybrala tento recept. Zvolila noky z těsta připraveného z brambor s troškou smažené cibulky. Moc se mi líbilo, že se jedná o jednoduchou, ale efektní obměnu skoro klasického receptu na bramborové knedlíky. A taky že jsou jako příloha docela univerzální. Já k nim připravila bílé zelí a pomalenou krkovici. Jednoduché a chuťově výborné.

Bramborové noky se smaženou cibulkou

Porce: 2
Suroviny
  1. 450 g brambor
  2. 200 g mouky
  3. 1 vejce
  4. 1 lžička soli
  5. bramborový škrob nebo mouka na pomoučení rukou
  6. mletý pepř
  7. případně špetka mletého muškátového oříšku (já nedala)
na osmaženou cibulku
  1. půlka středně velké cibule, nakrájená nadrobno
  2. lžička sádla/másla/oleje
Postup
  1. Na rozehřátém tuku osmahneme cibulku do tmavozlaté až světle hnědé barvy.
  2. Brambory oloupeme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí.
  3. Troubu rozehřejeme na 130 stupňů a vložíme do ní brambory na 10 minut. Ideálně použijeme program horký vzduch. Brambory tímto ztratí část vlhkosti.
  4. Brambory propasírujeme nebo je rozmačkáme v míse.
  5. Přidáme k nim vejce, mouku, cibulku, sůl a pepř a zpracujeme v těsto, které by mělo jen malinko lepit.
  6. Pomoučenýma rukama tvarujeme z těsta knedlíčky, které vhazujeme do vroucí vody.
  7. Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinou, přemísťujeme je do cedníku a poté můžeme podávat.
Další informace a tipy
  1. Pokud smaženou cibulku milujete (a nebo milujete výraznější chutě), nebojte se použít klidně celou cibuli.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

 

Kuchařku, podle které jsem vařila, najdete tady.

Knedlíková revoluce, kuchařka od PRESCORecept na bramborové noky podle knedlíkové kuchařkyJednoduché bramborové knedlíčky se smaženou cibulkouJednoduché bramborové nočky se smaženou cibulkou

[jetpack-related-posts]