Polévka se strouháním

Polévka se strouháním, jednoduchý recept

Zima je pro mě obdobím polévek a receptů na ně není nikdy dost. Pokud máte polévku jako jediný chod, tak musí být bezpodmínečně sytější. Což u vývaru znamená přidat do něj nějakou pevnou složku. 
 
Pamatuju si, jak strouhání dávala do polévek babička a mně moc chutnalo. Dá se udělat na spoustu způsobů a vždycky je to jednoduchá a rychlá záležitost. Pak stačí mít po ruce dobrý vývar a nějakou zeleninu a skvělé jídlo je na světě.

Polévka se strouháním

Porce: 4
Celkový potřebný čas
10 min

Celkový potřebný čas
10 min

Suroviny
  1. 1 vejce
  2. mouka podle potřeby, což znamená asi 125 g mouky na střední vejce, nejlépe polohrubé nebo hrubé nebo jakékoliv mouky dle našeho výběru
  3. polévku, do které budeme zavařovat
Postup
  1. Do hrnce si dáme vývar/polévku a začneme zahřívat, abychom ji přivedli k varu.
  2. Na vál, velké prkénko nebo pracovní desku nasypeme 100 g mouky (v misce se většinou špatně dělá)
  3. Uprostřed hromádky mouky uděláme důlek a vyklepneme vajíčko
  4. Nyní začneme zpracovávat v těsto. Snažíme se o to, aby bylo co nejtužší. To znamená, že přidáváme další mouku do té doby, dokud je těsto schopné ji pojmout.
  5. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle. Nejlepší je strouhat opět na prkénku (rozhodně ne rovnou do hrnce :)).
  6. Nyní můžeme nastrouhané těsto buď přímo vhodit do hrnce nebo ho nechat předtím lehce proschnout.
  7. Dáváme vždy do vařící se polévky, případně rozmícháme velké shluky a vaříme 3 minuty.
Další informace a tipy
  1. Strouhání můžeme prosušit a uschovat, stejně jako se to dělá s domácími těstovinami.
  2. Do těsta na strouhání můžeme přidat různé koření či bylinky a lze ho udělat z různých druhů muk.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Polévka se strouháním

[jetpack-related-posts]