Rybí řízek /obalovaná smažená ryba

Recept na smaženou obalovanou rybu

Obalit a usmažit. A pak si náramně pochutnat. Přesně takový je jeden z nejjednodušších receptů na to, jak naložit s rybou. Je to vlastně takový rybí řízek. Vůbec se nemusí jednat jen o štědrovečerního kapra. Upravit můžeme tímto způsobem jakoukoliv rybu. Dobře poslouží kvalitní zmražená, ovšem nejlepší je ryba čerstvá. Ideálně taková, která se dobře zbavuje kostí.

Smažený rybí řízek

Celkový potřebný čas
25 min

Celkový potřebný čas
25 min

Suroviny
  1. ryba dle volby – čerstvá nebo mražená, vcelku nebo filety
  2. mouka
  3. vejce
  4. strouhanka nebo drcené kukuřičné lupínky
  5. sůl
  6. olej na smažení
Postup
  1. Čerstvou rybu potřebujeme upravit do podoby filetů. V praxi to znamená obvykle vyčistit vnitřnosti, případně také zbavit šupin a odkrojit maso po obou stranách páteře. Odkrojíme další nežádoucí části jako ocas či ploutvičky a odstraníme zbývající kůstky. Celý tento proces závisí na druhu ryby a postavení kostí v mase. Mraženou rybu rozmrazíme, necháme okapat, případně dosušíme papírovou utěrkou.
  2. Připravíme si k ruce sůl a suroviny na trojobal – první misku s moukou, druhou s rozšlehaným vejcem a třetí se strouhankou.
  3. Každý kousek posolíme z obou stran a obalíme v mouce, ve vejci a ve strouhance.
  4. Obalené kousky postupně smažíme v rozehřátém oleji na větším plameni. Smažíme do zlatova.
Další informace a tipy
  1. Podáváme třeba s bramborem či bramborovou kaší, skvěle se k tomu hodí poctivá domácí majonéza nebo tatarka.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Tuto dobrotu si můžete připravit ještě snadněji, pokud zvolíte správnou rybu. Tedy takovou, u které se snadno zbavíte kostí. U čerstvé ryby se vyplatí sáhnout třeba po mořské štice (hejkovi), která nemá klasickou rybí páteř a tudíž kosti v mase prakticky nejsou. 
 Rybí řízek a bramborová kaše, super menu

[jetpack-related-posts]