Červeno-bílá kombinace rajčat a mozzarelly, přesně taková je podoba známého italského salátu. Vyniká jednoduchostí a svěží chutí a ve spojení se zelenými bylinkami nás dokáže nabít energií.
I přes to všechno, znáte někoho, komu nechutná? Já ano. Abych řekla pravdu, ze začátku nechutnal ani mně. Dvě základní suroviny totiž musí bezpodmínečně doprovázet olivový olej a sůl. Ty mu dodají tu správnou šťávu a říz. Bez nich to prostě není ono.
Podob má tento salát spoustu, a to co se týče zpracování surovin tak i jejich kombinací. Nejčastěji se ale asi setkáme s touto – suroviny jsou nakrájené na plátky a úhledně vyrovnané na talíři.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/01/caprese-mini.jpg)
Salát caprese
2016-01-11 20:38:39
Celkový potřebný čas
5 min
Suroviny
- rajčata
- mozzarella
- dobrý olivový olej
- sůl
- pepř
- volitelně: bazalka, oregano, případně další ingredience
Postup
- Rajčata omyjeme, odstraníme jim bubáka. Mozzarellu vyndáme z obalu a oklepeme z ní tekutinu.
- Rajčata i mozzarellu nakrájíme na stejně silné plátky, můžeme zvolit třeba tloušťku 5 mm.
- Střídavě klademe na talíř plátky mozzarelly a rajčete.
- Nakonec vše zakápneme olivovým olejem, posolíme, opepříme.
Další informace a tipy
- Velmi často se přidává nasekaná bazalka a/nebo oregano.
- Pokud máte rádi výrazné chutě, přidejte třeba pár kousků ančovičky
aromarecepty https://aromarecepty.cz/