Jednoduchá sklenička s troškou granoly na dně, hromadou grepového jogurtu a jahod. To je dokonalá snídaně, svačina nebo dezert.
Jogurt jsem ochutila dvěma super ingrediencemi – medem a grepovým esenciálním olejem. To je jedna z kombinací, které poslední dobou nemůžu odolat. Samozřejmě jako vždycky, i tady použitý esenciální olej musí být vhodný do jídla – u mě je to vždycky esenciální olej od Terpenicu, který byl vyroben tak, aby byl dokonale univerzální a byl vhodný právě i pro použití do potravin.
Ještě malá poznámky ke směsi na dně skleničky. Použít můžete vaši oblíbenou granolu, ale pokud ji po ruce nemáte, za jednu, dvě minutky si připravíte vločkovou směs na pánvičce.

Suroviny na dvě skleničky:
- 300 g jogurtu řeckého typu
- 1 lžička medu
- 3-4 kapky grepového esenciálního oleje Terpenic
- jahody dle chuti
na cereální směs
- 60 g ovesných vloček
- 30 g másla
- 15 g drcených mandlí (nebo jiných oříšků)
- 10 g chia semínek
- 1/2 lžičky medu
Postup:
Pokud nemáte po ruce granolu, připravte si bleskovou cereální směs na pánvičce – na suchou pánvičku vsypeme vločky, mandle a chia a za rychlého míchání necháme zezlátnout. Stáhneme z plamene, přidáme máslo, med a dobře promícháme. Nakonec nahrubo umixujeme.
Na dno skleničky dáme naši cereální směs a nebo nahrubo umixovanou granolu. Trošku si můžeme nechat ještě vedle na posypku.
Do jogurtu vmícháme med a po kapce přidáváme esenciální olej – vždycky jednu vmícháme a ochutnáme.
Do skleničky přidáme jahody a jogurt a vršek můžeme posypat zbytkem cereální směsi nebo granoly.
