Těstoviny jsou vždy po ruce k přípravě jednoduchého a rychlého jídla. Tento recept je skvělým adeptem právě na řešení situace, kdy potřebujeme snadno a bez zdržování uvařit dobré jídlo. A je důkazem toho, že inspirovat se italskou kuchyní stojí za to.
Cuketa se slaninou jsou klasickým doplňkem těstovin. Ještě autentičtější a italštější je použít místo slaniny pancettu.
Také je důležité použít ty správné těstoviny. Vždy volíme kvalitní z tvrdé pšenice (více o těstovinách zde). Asi nejčastěji se setkáme s penne, já použila moje oblíbené špagety.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/02/spagety-s-cuketou-slaninou-mini.jpg)
Těstoviny s cuketou a slaninou
2016-02-13 18:50:36
Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min
Suroviny
- 1 velká cuketa, nakrájená na kostičky
- 100 g slaniny, nakrájená na kostičky nebo na plátky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- těstoviny dle výběru, asi 250 g
Postup
- Osmahneme slaninu. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj slaninu. Průběžně mícháme aby se nám osmahla.
- Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme a jakmile vře, dáme těstoviny vařit.
- Ke slanině přidáme cuketu, občas promícháme, osolíme.
- Hotové těstoviny zcedíme a podáváme s cuketovou směsí, kterou jsme nakonec dochutili solí a pepřem.
Další informace a tipy
- Vylepšit můžeme také strouhaným parmezánem či jiným podobným sýrem a bazalkou.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/