Žampiony jsou vynikající surovinou, která jde výborně dohromady se smetanou a řadou dalších surovin. Příprava pokrmů z nich je vcelku rychlá a hodí se k nim hned několik různých příloh.
Tato žampionová směs je vlastně velmi jednoduchá, kromě žampionů v ní najdeme také pancettu, stejně dobře by se hodila i slanina.

Žampionová směs se smetanovou omáčkou
2016-05-09 20:01:24
Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min
Suroviny
- 250 g žampionů
- 200 g pancetty nebo kvalitní slaniny
- 200 ml smetany naší volby
- sůl a pepř
Postup
- Pancettu/slaninu nakrájíme na kostičky nebo na proužky.
- Rozehřejeme pánev a pancettu/slaninu za průběžného míchání osmahneme.
- Mezitím si připravíme žampiony. Očistíme a nakrájíme na kousky.
- Žampiony přidáme do pánve a rovněž osmahneme. Osolíme a opepříme a ideálně přikryjeme pokličkou.
- Necháme chvíli dusit (pod pokličkou asi 5 minut, bez pokličky 8-10 minut), dle potřeby promícháme.
- Přidáme smetanu a necháme další 3-4 minuty vařit na menším ohni.
- Nakonec dochutíme pepřem a solí.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/