Pečené plněné žampiony jsou výborné a přitom jejich příprava nemusí dát téměř žádnou práci.
Tenhle recept je naprosto jednoduchý a na suroviny nenáročný, stačí troška mletého masa. Samozřejmě, vylepšit náplň můžeme podle libosti, třeba cibulkou, bylinkami a kořením. Ale i jen směs masa a žampionu je výborná.
K žampionům můžeme servírovat cokoliv, my zvolily pečené bramborové lupeny s červenou cibulkou a bylinkami.
Žampiony plněné mletým masem
2016-10-13 18:36:36
Porce: 2
Délka aktivního vaření
10 min
Celkový potřebný čas
35 min
Suroviny
- 250 g žampionů, já vybrala portobello s dostatečně velkými hlavičkami
- 100 g mletého masa, u mě vepřového
- sůl a pepř
- volitelně: koření, česnek
Postup
- Žampiony rychle, ale dobře omyjeme.
- Vyřízneme jim nožky a ty velmi na drobno nakrájíme.
- Nakrájené nožičky smícháme s masem, osolíme a opepříme.
- Hlavičky naskládáme do pekáčku prohlubní nahoru a naplníme je připravenou směsí. Tu nejdřív dovnitř dobře napěchujeme a pak zbytek navršíme na žampion.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 20-30 minut, dle velikosti žampionů.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/