Chřest a jeho krásná zelená barva patří k jaru. Takže aspoň párkrát na něj musí dojít každý rok. Naštěstí ale není potřeba nic složitého vymýšlet, chřest může být připravený natotata a můžeme ho přidat na talíř jako přílohu.
Právě pro takovou jednoduchou možnost jsem se rozhodla i já tentokrát. Stačilo špargl hodit do pánvičky s máslem a česnekem a chviličku si počkat. A mohlo se servírovat.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2018/05/zeleny-chrest-na-masle-cesneku-recept.jpg)
Zelený chřest na másle a česneku
2018-05-11 08:39:41
Porce: 2
Celkový potřebný čas
12 min
Suroviny
- 250 g čerstvého zeleného chřestu
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku (nebo podle chuti), nakrájené na drobno
- sůl
- volitelně: čerstvá citronová šťáva
Postup
- Chřest si připravíme – opláchneme a okrojíme tvrdé části stonků. V mém případě stačilo odkrojit málo, jen ty nafialovělé konce, jinak čerstvý chřest může být často použitelný i v celé své délce.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a do něj pak vhodíme česnek. Párkrát promícháme.
- Přidáme chřest, oheň stáhneme na spíš slabší a přikryjeme pokličkou.
- Pod pokličkou děláme do doby, než bude chřest sytě zelený a měkký, tedy zhruba 8 minut. Během vaření ho případně obrátíme, pokud je třeba.
- Nakonec osolíme a případně dochutíme citronovou šťávou.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/