Chřest se skvěle hodí do jednoduchých směsí vhodných třeba k rýži. Stačí k němu přidat jen několik málo věcí podle toho, co máme zrovna doma nebo co je v sezóně.
Tedy… obměňujme podle chuti! 🙂
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/05/chrestova-smes-se-slaninou-mini.jpg)
Zelený chřest se žampiony a slaninou
2016-05-17 19:09:07
Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min
Suroviny
- 250 g zeleného chřestu, s odkrájenými konci
- 250 g žampionů, očištěných
- 100 g slaniny
- sůl a pepř
Postup
- Připravíme si chřest. Podle potřeby ho nakrájíme na několik centimetrů dlouhé špalíčky. Více o přípravě chřestu tady.
- Slaninu nakrájíme na kostičky nebo proužky.
- Rozehřejeme pánvičku a za stálého míchání začneme slaninu opékat.
- Žampiony nakrájíme tak, jak to máme rádi – na plátky, proužky, kostičky… a přidáme ke slanině.
- Slaninu s žampiony trošku osolíme a mícháme další asi 3 minuty
- Nakonec do pánve přidáme i chřest. Promícháme a přikryjeme pokličkou.
- Pokud je třeba, směs lehce podlijeme troškou vody. Necháme dusit tak dlouho, dokud není dle naší chuti.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/