Zelný salát s mrkví a paprikou

Jednoduchý salát z hlávkového zelí, mrkve a papriky

Salát z krouhaného zelí je jednou z nemnoha možností, jak mít salát připravený „do zásoby“. Vydrží totiž několik dní v lednici, aniž by utrpěl jakoukoliv újmu. Navíc, zelí je moc dobrá ingredience, pro kterou se jinak tak snadno uplnění nenachází.

Tahle verze počítá s bílým zelím, stejně dobře poslouží i zelí červené. Jako bonus s ním dostaneme ještě další vitamíny a zářivou barvu na náš stůl.

Pokud syrové zelí nemusíte kvůli tomu, že je poměrně tuhé, v tomhle salátu ho nepoznáte. Uležením totiž zelí nádherně změkne.

Zelný salát s mrkví a paprikou

Prostoje
1 h

Délka aktivního vaření
15 min

Celkový potřebný čas
1 h 15 min

Prostoje
1 h

Délka aktivního vaření
15 min

Celkový potřebný čas
1 h 15 min

Suroviny
  1. 1/2 malé hlávky zelí
  2. 1 velká červená paprika, zbavená semínek
  3. 2 větší mrkve, oloupané
  4. 1/2 cibule
na zálivku
  1. 3 lžíce oleje, třeba extra panenského olivového
  2. 2 lžíce octa
  3. 2 lžíce cukru
  4. 1/2 lžičky soli
Postup
  1. Zelí nakrouháme na drobno.
  2. Papriku nakrájíme na jemné nudličky.
  3. Mrkev nakrájíme na drobné nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
  4. Cibuli pokrájíme nejlépe na velmi drobno.
  5. Ve velké míse smícháme suroviny na zálivku a vmícháme veškerou zeleninu. Dobře promícháme, ochutnáme a případně dochutíme dle potřeby.
  6. Směs necháme asi hodinu uležet při pokojové teplotě a můžeme konzumovat. Zbylou směsí naplníme sklenici, dobře upěchujeme a zavíčkové ukládáme do lednice.
Další informace a tipy
  1. Poměry ingrediencí můžeme libovolně měnit dle chuti.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Jednoduchý zelný salát s mrkví a paprikou - recept

[jetpack-related-posts]