Červené vafle s grepovo-medovým přelivem

Domácí vafle s grepovo-medou omáčkou - jednoduchý recept

Jazyku i oku lahodící domácí vafle s troškou kysané smetany, ovocem a medovým přelivem. Doporučuju!

Ani v tomhle aromareceptu nechybí esenciální olej. Tentokrát jsem sáhla po grepu. Grep ve spojení s medem a poté i kyselejšími lesními plody je dokonalost sama. Podobně skvělý ale bude samozřejmě i jiný citrus – mandarinka, pomeranč nebo klasika v podobě citronu. Vždycky se ale musí jednat o esenciální olej vhodný i pro použití do potravin. Jako je ten náš terpenický.

Suroviny:

(na dvě malé dvojvafle)

na těsto:

  • 110 g mouky naší volby (obyčejná hladká, špaldová, bezlepková směs, …)
  • 70 g mléka naší volby
  • 50 g syrové řepy (jedna malá řepička)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžíce cukru (třeba nerafinovaného třtinového)
  • 1/2 lžičky instantního droždí
  • špetka soli

na přeliv:

k servírování:

  • dle chuti řecký jogurt nebo kysaná smetana a ovoce

Postup:

Všechny suroviny pro přípravu těsta umixujeme na hladkou hmotu, přikryjeme utěrkou nebo přiklopíme talířkem a necháme asi hodinu pracovat. Těsto můžeme taky uložit do lednice a nechat odpočívat přes noc.

Z těsta upečeme klasicky vafle.

Mezitím si připravíme medovou omáčku. V medu podle potřeby rozmícháme trošičku vody tak, aby byl dostatečně tekutý k polití vaflí. Když máme optimální konzistenci, vmícháme esenciální olej. Ideální je přidávat po kapičkách a ochutnávat. Třeba nám bude vyhovovat o kapku méně.

Nakonec servírujeme vafle doplněné ovocem, jogurtem nebo kysanou smetanou a medovou omáčkou.

Domácí kynuté řepové vafle s ovocem a medovou omáčkou

V aromareceptech používám 100% čisté přírodní integrální esenciální oleje značky Terpenic, které byly vyrobeny speciálně tak, aby byly bezpečné i pro použití do potravin. Dají jim další vrstvu chuti, vůni i zdraví prospěšné látky.

100% čistý přírodní éterický olej do jídla grep

kouknout na grepový esenciální olej

[jetpack-related-posts]