Teplé kakao nebo čokoládové mléko v chladných měsících zahřeje nejen tělo. Vsadím se ale, že takové, na které vám dneska přináším recept, jste ještě nepili. Je totiž mnohem voňavější a chutnější a pro naše tělo přínosnější. Je totiž vylepšené pár kapkami pomerančového esenciálního oleje, díky kterému bude lehce pomerančově provoněné a ochucené.
Samozřejmě, největší fór je právě v esenciálním oleji, takže si zvolte klidně váš oblíbený způsob, jak si připravit kakao, které si pak ochutíte.
Recept:
Suroviny:
- 250 ml mléka rostlinného nebo živočišného
- 20 g kvalitní čokolády našeho výběru
- 12 kapek Solubolu
- 3 kapky esenciálního oleje pomeranč BIO
Postup:
Mléko dáme společně s čokoládou zahřívat na mírném plameni.
Mezitím si do šálku nakapeme Solubol (nejdřív lahvičkou zatřepeme) a esenciální olej. Lžičkou dobře promícháme, pomůže nám, pokud šálek nakloníme a tekutinu necháme stéct do růžku.
Mléko průběžně mícháme a jakmile se nám v něm čokoláda dokonale rozpustí, zalijeme jím voňavou směs v šálku.
Nakonec dobře promícháme, podáváme, opakujeme… Ale snažíme se nevytvořit si závislost :).
Jako vždy, nemůžu zapomenout na poučení… Použité esenciální oleje musí být určené přímo pro použití do potravin. My používáme esenciální oleje Terpenic Labs, najdete je i u nás v e-shopu. Určitě doporučujeme informované využívání esenciálních olejů. Spoustu základních informací najdete u nás na blogu aromatics. U žen těhotných a kojících, dětí a osob s chronickými chorobami doporučujeme větší opatrnost.