Jogurtová sklenička s granolovým čepečkem

Jednoduchý skleničkový dezert s chia pudinkem s lesními plody

Tento typ servírování jogurtu je boží. Vypadá velmi efektně, přitom na přípravu je velmi jednoduchý. Tentokrát jsem se rozhodla pro koukavou červenou-bílou kombinaci.

Na dně je chia pudding s lesními plody, pak vrstva řeckého jogurtu a vršek tvoří červená granola.

Opět jako vždy, připomínám, že málo sladím. Takže pokud si nemůžete pomoct, do(s)laďte si to dle svého jazýčku. To platí i o jogurtu.

Pokud vám hodně záleží na tom, aby jednotlivé vrstvy byly ostře definované, přidejte další lžičku chia. Vypadá to hezky, ale není to tak praktické.

 

Recept:

Suroviny:

  • 2 lžíce mražených lesních plodů
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžičky chia semínek
  • 1 lžička medu
  • bílý jogurt (množství dle osobních preferencí a velikosti skleničky)
  • domácí červená granola s citronem

Postup:

V maličkém kastrůlku nebo kovové odměrce si zahřejeme lesní plody. Přidáme vodu.

Do směsi změklých plodů přidáme med a chia semínka. Dobře promícháme.

Dva předchozí kroky můžete vynechat, pokud máte více času. Zkrátka rozmrazíte ovoce, přidáte zbylé suroviny.

Nalijeme na dno skleničky a necháme ztuhnout. Díky předchozímu zahřátí by směs měla poměrně rychle houstnout.

Na chladný chia pudding navršíme jogurt a nakonec i granolu.

Jednoduchý skleničkový dezert, skvělý recept nejen na Valentýna

PS: Granola byla ochucená citronovým esenciálních olejem, mňam.

[jetpack-related-posts]