Domácí zázvorový čaj, pěkně horký, je moc příjemným pitím během chladných měsíců. V období nachlazení a chřipek nám pomůže bojovat s bacily a držet si je od těla.
K jeho přípravě nám stačí jen zázvor, ale díky spoustě dalších ingrediencí ho můžeme vylepšit podle chuti. Třeba skořicí, pepřem či kajenským pepřem, mátou, meduňkou… a samozřejmě citronovou nebo limetkovou šťávou i medem.

Horký zázvorový čaj
2016-02-07 18:57:41
Porce: 1
Celkový potřebný čas
8 min
Suroviny
- 250 ml vody
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- + případně další ingredience dle chuti: čerstvá citronová/limetková šťáva, med, celá skořice, kuličky pepře, papričky kajenského pepře, listy máty, meduňky…
Postup
- V rendlíku přivedeme k varu vodu.
- Do vařící vody vhodíme ingredience a pod pokličkou necháme vařit na nejnižší stupeň asi 5 minut.
- Zcedíme a podáváme.
Další informace a tipy
- Důležité je vařit pod pokličkou. Esenciální oleje, které se vypaří, se tak zadrží.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/