Jogurtové dresinky a omáčky jsou výborným způsobem, jak vylepšit saláty, grilovanou zeleninu, maso, pečené brambory a spoustu dalších věcí. Užijeme je i při přípravě sendwičů či wrapů. Zvyšují sytivost, přitom ale třeba u masa pokrm trošku odlehčí a osvěží. Jsou velmi jednoduché a přitom pokaždé je můžeme připravit trošku jinak.
Tato varianta počítá s parmezánem, bylinkami, česnekem a několika málo dalšími ingrediencemi. Bylinky mohou být dle našich preferencí nebo jednoduše „co zahrala dala“.
Jogurtový dresing/omáčka s bylinkami
2016-05-04 11:06:32
Celkový potřebný čas
8 min
Suroviny
- 100 g bílého, ideálně řeckého jogurtu na porci
- 1 lžíce strouhaného parmezánu na porci
- čerstvé bylinky – bazalka, kopr, hladkolistá petrželka, koriandr, tymián, saturejka, oregano atd.
- česnek, prolisovaný
- sůl a pepř
- citronová šťáva
- volitelně: mleté chilli/kajenský pepř
Postup
- Z bylinek odstraníme tužší stonky a bylinky najemno nasekáme/pokrájíme.
- V misce smícháme všechny suroviny – jogurt (množství dle počtu porcí), parmezán, bylinky, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zakápneme čerstvým citronem. Dochutíme dle našich preferencí a případně přidáme chilli/kajenský pepř.
Další informace a tipy
- Skvěle se do omáčky hodí také třeba kapary, hořčice, worcesterová nebo chilli omáčka
aromarecepty https://aromarecepty.cz/
Jogurtové dresinky a omáčky jsou výborným doplňkem mnohých pokrmů. Jejich příprava je přitom velmi snadná a rychlá.