Ovesná kaše je snídaňová klasika. Je na stole s minimem práce do deseti minut a lze ji připravit na tisíc způsobů.
A co je v zimě lepšího než teplá snídaně?
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/01/ovesna-kase-recept-mini.jpg)
Ovesná kaše
2016-01-07 20:40:54
Porce: 1
Celkový potřebný čas
10 min
Suroviny
- 300 ml mléka dle volby
- 50 g ovesných vloček
Postup
- Do menšího hrnce odměříme vločky a mléko a přivedeme k varu.
- Oheň stáhneme a necháme zhoustnout, za průběžného míchání. Po zhruba 6 minutách bude kaše hotová.
Další informace a tipy
- Pokud máte raději řidší/hustší kaši, můžete upravit dobu varu nebo poměr surovin. Také je třeba počítat s tím, že s chladnutím kaše zhoustne také.
- Čím lepší hrnec máte, tím méně míchání a tedy u méně času u plotny! 🙂
- Kaši není třeba přislazovat, sama o sobě je lehoučce nasládlá. Případně ji můžete osladit dodatečně.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/
Připravte si ovesnou kaši přesně podle toho, na co máte chuť! Můžete ji jednak ochutit přímo nebo ji můžete poklást dalšími surovinami. Zde jen několik příkladů…
Vmíchejte do kaše… karob, kakao, strouhaný kokos, skořici, perníkové koření, nastrouhané ovoce, arašídové máslo
Ozdobte kaši… kousky čerstvého ovoce nebo ovoce sušeného, oříšky, medem nebo ovocným sirupem, džemem, kousky čokolády