Guacamole je typická mexická salsa. Není to však omáčka, jak ji známe my. Používá se k doplnění různých pokrmů, mezi nimi najdeme třeba tacos (plněné tortilly), dále k jídlům z masa, masovým taštičkám zvaným molot a samozřejmě tu máme i světoznámou kombinaci nachos a guacamole. Příprava guacamole je velmi jednoduchá a rychlá, je ideální třeba při chystání pohoštění v podobě jednohubek.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2015/07/mexicke-guacamole-jednoduchy-recept.jpg)
Guacamole
2015-07-31 23:03:59
Porce: 2
Celkový potřebný čas
8 min
Suroviny
- 1 velké avokádo nebo 2 malé
- 1 malé rajče
- 1/2 malé cibulky
- 1 lžíce nasekaného koriandru (natě), lze i vynechat
- čerstvá citronová nebo limetková šťáva
- sůl a pepř
- volitelně: chilli paprička
- Avokádo musí být zralé, jinak nevytvoří hmotu správné struktury. V případě opravdové krize lze avokádo případně umixovat spolu s citronovou šťávou.
Postup
- Avokádo zbavíme pecky a slupky a vidličkou ho rozmačkáme na kaši. Přidáme citronovou šťávu a zamícháme. Dále vmícháme cibulku pokrájenou na velmi drobounké kostičky, rajče nakrájené na drobné kostičky a nasekaný koriandr. Osolíme a opepříme, dobře promícháme. Ochutnáme a dle potřeby přidáme citronovou šťávu, sůl nebo pepř.
Další informace a tipy
- Velmi častou součástí guacamole je i chilli paprička, většinou čerstvá, nakrájená na velmi drobné kousky.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/