Víno svařené s kořením zná každý. Co ale jablečný džus připravený podobným způsobem?
Kombinace jablek a koření jako skořice či hřebíček umí ohromně zpříjemnit chladnější dny.
Oproti svařáku má jednu ohromnou výhodu – je to nápoj nealkoholický a bude chutnat dětem.
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2015/11/teple-korenene-jablko-napoj-recept.jpg)
Teplý kořeněný jablečný džus
2015-11-22 22:31:21
Celkový potřebný čas
10 min
Suroviny
- jablečný džus/mošt
- koření dle chuti – celá skořice, hřebíček, badyán, kardamon
Postup
- Do hrnce vlijeme džus/mošt a přidáme koření.
- Pod pokličkou zahříváme do dosažení teploty těsně pod bodem varu. Teplotu udržujeme po dobu asi 5 minut.
- Džus zcedíme/koření vyndáme a podáváme.
Další informace a tipy
- Množství a složení koření můžeme libovolně upravovat. Je však třeba myslet na to, že příliš velké množství koření může udělat nápoj nepoživatelný a/nebo dráždivý.
- K tomuto účelu se také skvěle hodí kořenící směs Masala chai.
- Koření se také může nechat houhovat v džusu zastudena a pak jen krátce zahřát.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/