Smažený sýr alias smažák

Domácí smažák - jednoduchý recept

Hodně dlouhou dobu byl smažený sýr oblíbenou položkou jídelního lístku. Nejspíš teorie o zdravé výživě a chuť poznávat cizí kuchyně ho sesadila ze špičky. Dobře připravený je ale chutný a občasně bez problému zařaditelný do rozumného jídelníčku. Navíc, ta krásně křupavá strouhanková krusta a vláčný vnitřek za to opravdu stojí…

Smažený sýr alias smažák

Porce: 4
Celkový potřebný čas
20 min

Celkový potřebný čas
20 min

Suroviny
  1. asi 300 g sýru eidam nakrájeného na plátky o tloušťce asi 1 cm
  2. vejce (měla by stačit dvě)
  3. mouka dle výběru
  4. strouhanka nebo drcené kukuřičné lupínky
  5. sůl
  6. olej na smažení (slunečnicový, kukuřičný)
Postup
  1. Sýr si nakrájíme na kousky, pokud je třeba.
  2. Připravíme si suroviny na trojobal – misku s moukou, kterou trochu osolíme, druhou s rozšlehaným vajíčkem a poslední se strouhankou.
  3. Sýr pečlivě obalíme ze všech stran – nejdřív v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Nejlepší je obalit ho tímto způsobem dvakrát za sebou, snížíme tak pravděpodobnost, že nám sýr vyteče.
  4. Obalený sýr smažíme v dostatečně rozehřátém oleji do zlatova.
  5. Osmažený sýr pokládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou nebo ubrouskem.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

[jetpack-related-posts]