Voňavé katalánské cukroví panellets z batátu

Panellets Všech svatých. Typické katalánské cukroví, které se připravuje na svátek Všech svatých. Má spoustu podob a já vybrala tu snad nejzdravější a dle mého jednu z jeho nejzajímavějších verzí. Základem je batát a mandlová mouka. Samozřejmě bych to nebyla…
Číst dál...Voňavá hrušková povidla

Už máte doma pár lahviček vlastních hruškových povidel? A pěkně voňavých? Připravit domácí povidla z hrušek je fakt jednoduché a v zimě si lahvičku této sladké dobroty skutečně vychutnáme. A třeba ji ocení i někdo další – můžou být skvělým…
Číst dál...Zelený chřest na másle a česneku

Chřest a jeho krásná zelená barva patří k jaru. Takže aspoň párkrát na něj musí dojít každý rok. Naštěstí ale není potřeba nic složitého vymýšlet, chřest může být připravený natotata a můžeme ho přidat na talíř jako přílohu. Právě pro…
Číst dál...Co připravit z broskví? Výběr receptů z českých blogů

Poslední týdny jsou všude broskve. Mám z toho velkou radost, patří totiž k mému nejoblíbenějšímu ovoci. Využijme toho, že je jejich sezóna, a připravme s nimi spoustu dobrot! Na následujících řádcích najdete tipy na moje recepty i na recepty z…
Číst dál...Dýně v podzimní a zimní kuchyni

Dýně je pro mnohé symbolem podzimu. Často ale jen díky americkému halloweenu, se kterým se všude objevují vyřezávané svítící hlavy. Dýně je ale také skvělá surovina v kuchyni, jen je trošku potřeba vědět, jak na ni. Dýně je dokonale univerzální,…
Číst dál...Podzimní a zimní recepty s jablky

Jablko je typickou podzimní a zimní surovinou. Nejen že na podzim dozrávají, k tomuto období se hodí i svým charakterem a použitím. Jejich typická kombinace sladkosti a kyselosti a úžasná kombinovatelnost s dalšími surovinami z nich dělají úžasný základ pro mnohé recepty….
Číst dál...