Broskve prostě miluju. Většinou je jím jen tak, samotné a za syrova, ale občas přeci jen mám chuť z nich něco připravit. Když jsem viděla obrázek pečených broskví se zmrzlinou, řekla jsem si, že je co nejdřív musím zkusit.
Tyhle broskve jsou jen maličko poprášené třtinovým cukrem a mletým zeleným kardamonem. Skvěle se k nim bude hodit ale i jakékoliv jiné „sladké“ koření. Broskve doplňuje zmrzlina, v mém případě naprosto jednoduchá smetanová s troškou vanilky. Plus mínus podle tohohle receptu.
Nicméně stejným způsobem můžeme podávat i spoustu dalšího ovoce a samozřejmě co se týče zmrzliny, tak tam se fantazii meze nekladou. Hlavně musí být kvalitní, u mě pochopitelně jedině domácí :).
![](http://foodnotes.cz/wp-content/uploads/2016/08/pecene-broskve-se-zmrzlinou-mini.jpg)
Pečené broskve se zmrzlinou
2016-08-09 18:31:26
Délka aktivního vaření
5 min
Celkový potřebný čas
35 min
Suroviny
- broskve
- nerafinovaný třinový cukr
- mletý zelený kardamon (nebo jiné koření – hřebíček, skořice, badyán…)
- skvělá zmrzlina
- *
- množství podle chuti
Postup
- Připravíme si broskve. Já je jen rozpůlila a vyndala pecku. Tedy, na broskvi jsem udělala vodorovný řez kolem dokola až k pecce, jemným otočením jsem obě půlky oddělila a pecku vytočila.
- Broskve dáme do zapékací nádoby, lehce pocukrujeme a poprášíme kardamonem.
- Pečeme do měkka v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Zhruba 25 minut.
- Při servírování k broskvím umístíme kopeček (nebo dva) zmrzliny.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/